Sadepäivä. Rankkasadepäivä. Rankka sadepäivä.
Villapaita päällä, villasukat jalassa, äsken huomasin, että patteritkin on lämpimät.
Tyhjäkäyntiä havaittavissa. Tein yhden bujosivun valmiiksi..
..sekä selailin vanhoja päiväkirjojani. Voi sentään, 9-vuotiasta pikku-Hannia ja hänen ensimmäistä päiväkirjaansa, johon on niin tosissaan kirjoittanut. Tai 14-vuotiasta Hannia, joka oli aina ihastunut johonkin poikaan. Pojat taisivat olla hyvin tietämättömiä siitä, että olivat ihastukseni kohteina.
Olin täyttänyt marraskuussa 9, kun sain ensimmäisen päiväkirjani joululahjaksi. Olin siis kolmannella luokalla kansakoulussa, pienessä kyläkoulussa, jossa oli kuusi luokkaa, kaksi opettajaa.
Olen kirjoittanut aika paljon asioita meidän kotielämästä. Aika ihania katsauksia, mitä juuri nyt tällä hetkellä tapahtuu: isä on töissä, äiti kuorii perunoita, mummu (joka oli meillä talvisin usein monta viikkoa) istuu keinussa kutomassa. Pikkusisko leikkii nukella, isosisko on lähtenyt kaverin luo.
Ihan ensimmäisille sivuille on pitänyt kirjoittaa Eräs Tapaus. Sain elämäni ensimmäisen rakkauskirjeen Kari H:lta, joka oli minuun pihkassa kaikki ne viisi vuotta, jotka oltiin samassa koulussa. Kari H istui aina vieressäni, mutta en ollut kovin kiinnostunut hänestä 😃 Ensimmäisen pusunkin sain Karilta. Hän houkutteli minut välitunnin leikeissä samaan piiloon, opettajan maakellarin taa, ja sitten moiskautti pusun. Olin aika hämmentynyt kyllä, ujo kun olin.
Karilla on sen verran erikoinen sukunimi, että saa säilyttää anonyymiteettinsä toistaiseksi 😀 Olen tavannut Karin eroni jälkeen, hän muutti vanhempieni naapuriin. Kari oli myös eronnut, ja me tavattiin useamman kerran 2000-luvun alkupuolella. Muisti sen pussauksen kyllä myös.
Olen myös kirjoittanut isosta yllätyksestä: voitin kansakoulujen 100-vuotisjuhlien kirjoituskilpailuissa lääninkisan ensimmäisen palkinnon. Sain kunniakirjan ja 20 markkaa rahapalkintoa. Kirjoitus lähetettiin valtakunnan kilpailuun, mutta toivomaani kymppitonnin palkintoa ei herunut.
Taisin olla 10, kun sain "enimmäisen" palkinnon.
Kari H ei aiheuttanut minussa romanttisia tunteita, sen sijaan toinen luokan Kari vei jalat alta. Sen vuoksi hänen nimensäkin piti kirjoittaa päiväkirjaan ISOILLA KIRJAIMILLA
Kari nimitti itseään isäni tulevaksi vävypojaksi, se oli mun mielestä niin upeasti sanottu!
Tapasin Karin pari vuotta sitten, nähtiin siis ensimmäisen kerran sitten vuoden 1967, jolloin minä lähdin yhteiskouluun naapurikuntaan.
Tämä kuva on julkaistu ihan virallisessa julkaisussa, joten uskallan sen tänne laittaa. Ollaan kaikki saman pikkukoulun kasvatteja. Minä punaisessa mekossa, isä-Erkin vävypoika mun takana.
Ei me miksikään oltu muututtu sitten vuoden 1965. Minä olen eturivissä kolmas vasemmalta, Kari M takarivissä kolmas oikealta. Ja Kari H, joka rakkauskirjeen lähetti, on takarivissä toinen vasemmalta.
Tämä pieni koulu oli hyvin, hyvin romantiikkaa täynnä. Jokaisella oli yksi tai useampi, josta tykkäsi, ja jos kaveri tykkäsi samasta pojasta, ei se mitään haitannut. Ihan sopuisasti tykättiin samasta, tai toinen vaihtoi mielitiettyä.
No nyt tämä lähti rönsyämään. Täytyy varmaan jatkaa toisena sadepäivänä vanhojen muistelua.
-----------------------------------------------------------
Keräsin pinoon viiden viimeisen vuoden bujot. Ne tahtoo kummasti lähteä pullistelemaan.
Stansta kyseli joskus blogissaan apuja mulle bujon vuosibingoon. Eli ideoita, mitä mun bingo voisi sisältää. Tulikin kivoja ehdotuksia, nappasin jokaiselta ehdottajalta yhden jutun bingooni, osa on mun omia ideoita. Nyt bingo näyttää tältä. Seuraavana on varmaan vuorossa tuo pullopostin lähettäminen. Kukahan sen muuten ehdotti? Pöllö ??
Muutama kinkkinen jäljellä..
Palaan teiniajan päiväkirjaan ja teinikalentereihin toisen kerran.
Olkaa ihmisiksi siellä!
Miten ihanasti osaat somistaa sivut , että oikeen houkuttelee kirjoittamaan kaikkea aukeamaan.
VastaaPoistaMinun eka päiväkirjani lapsuudessani oli sydämen mallinen.
Kirjoitin aikuisiässä vielä päiväkirjoja jonkin aikaa.
Koulukuvat niissä elää aina joku tarina, ystävät ja ne rakkaudetkin.
Niin ne vuodet vaan vierivät...
Teinikalenteri voi sitä ihanuutta, sinne tuli liimattua kaikkea, että sivut aina pullistui. Ja joka vuosi oli aina erivärinen teinikalenteri...oi ikävä sitä AIKAA!
Mukavaa viikkoa sinne!
Mulle käy usein niin, että kun onnistun tekemään oikein mieleisen sivun, en raaskisi kirjoittaa sinne mitään merkintöjä 😀 Päiväkirjaa olen kirjoittanut aina, eli 60 vuotta. Osan olen hävittänyt, on liian rankkoja aikoja kirjattu ylös. Lisäksi mulla on kahdeksatta vuotta peräkkäin käytössä viiden vuoden päiväkirja; joka päivä lyhyt kuvaus, millainen päivä oli, ja mitä tapahtui.
PoistaKivaa loppuviikkoa! Täällä ainakin paistaa aurinko tänään.
Voi ihanuus että sulla säilyneet kaikki päiväkirjat😍Varmaan hauska lukea niitä jälkeenpäin, tuo muistoja mieleen. Itse hävitin kerran jossain puuskassa kaikki päivä- ja runokirjat, toisaalta ei kaduta yhtään. En halunnut että kukaan ulkopuolinen niitä lukee jos minulle sattuu jotain( olin teini-iässä silloin).
VastaaPoistaJa niin mukavaa viikkoa sinulle🌸🌞
VastaaPoistaAika paljon esimerkiksi lapsuusmuistoja olisi jäänyt unohduksiin, jollen olisi kirjoittanut niitä päiväkirjaan. On myös aikuisiän päiväkirjat, esimerkiksi eron aikaan kirjoitetut päiväkirjat, joita voisi olla ahdistavaa lukea, mutta toisaalta niistä muodostuu selvimistarinani. Pahimpien aikojen, joista kirjoitin blogipostauksen, päiväkirjat hävitin, poltin ne, koska en kyennyt lukemaan niitä. Eletty, selvitty niistä, mitäpä niitä muistelemaan.
PoistaMukavaa loppuviikkoa!
Kiitos maininnasta! 😄
VastaaPoistaHarmittaa, kun tuhosin aikoinaan teinikalenterit. Luulin, että äiti oli lukenut niitä - eikä ollut. Tuossa bingossa vissiin suoritetut ruudut on väritetty?
Sade jäi eiliseen aamuun ja nyt paistaa aurinko! Mukavaa viikon jatkoa! ♥
Mun opiskeluaikana soluasunnon kämppis jäi rysän päältä kiinni, kun luki mun päiväkirjaa. Sitä kirjaa siis ei enää ole, hävitin sen saman tien. Niin ja bujossa on puuväreillä väritetty tehdyt jutut, ne ei kuvassa ehkä oikein erotu kaikki. Viimeisimmäksi olen värittänyt ruudun "uusi ystävyyssuhde". ❤️
PoistaEilinen päivä meni kyllä sadetta pidellessä, tänään paistaa jo aurinko, vaikka viileää on vielä. Sopiva lenkkeilysää, jollen ala slubailla taas.
Kivaa viikkoa, muru!
Taisin olla samanikäinen kun sain ensimmäisen päiväkirjani. Olin ahkera päiväkirjan kirjoittaja, samoin kuin kirjeiden kirjoittaja - kun 11-vuotiaana sain äidiltä luvan kirjeenvaihtoystävän "etsimiseen" (Postipankin Kultapossukerhon kautta 😄), niitä kertyi vuosien mittaan varmaan pari kymmentä.
VastaaPoistaSiskon isä vei kaikki päiväkirjani kerran kaatopaikalle! ja luulin hänen hävittäneen kaikki kirjeenikin. Ne onneksi löytyivät, mutta tänne muutettuamme hävitin ne itse.
Olen yrittänyt useasti aloittaa uudelleen päiväkirjan pitämistä, mutta ei se luonnistu. Niinpä tästä bloggaamisesta on tullut eräänlainen päiväkirjan korvike - ei huono sellainen lainkaan, sillä tämän avulla olen saanut uusia ystäviä 🤗
Olipa julma teko viedä päiväkirjat kaatopaikalle. Vai oliko se vahinko? Ennen tosiaan kirjoiteltiin kirjeitä, mulla on joitain vanhoja kirjeitä tallessa. Exän armeija-aikainen kirjeenvaihtokin oli tallessa eroon saakka, poltin ne erokeväänä,kuten pari pahoina aikoina kirjoitettua päiväkirjaakin.
PoistaKirjoittaminen on aina ollut mun juttuni, selviämiskeinoni, ajatusten purkamis- ja selventämiskeino. Tuo eka päiväkirja on hellyyttävä kyllä 🥰 Ja täällä yhteisössä tosiaan sivutuotteena (tai päätuotteena) tutustuu uusiin ihmisiin. Mikä rikkaus!